Blog is on pause, but please do enjoy my tweets :)

Product design and free riding

Lately I've been watching how Ville has written about deep things behind design and somehow it reminded me of an text I wrote three years ago about analogy between telemark skiing and product developement. Unfortunately it is in finnish only.. -But english readers can see some lectures from Michael Hardt instead - I promise, there's a lot more proven facts ;)

"Tuotekehitystä voi verrata vapaalaskuun. Päästäkseen nauttimaan menestyvästä tuotteesta tai onnistuneesta laskusta, on ensin kiivettävä pitkä tie vuoren huipulle ja tuotekehityksen huippuhetkeen.

Nousuun tulee valmistautua huolellisesti. Matkalla voi sattua odottamattomia asioita, jolloin on osattava toimia oikein ja pitää suunta oikeana. Valmistautuessa ei myöskään saa unohtaa mitään tarpeellista, koska takaisin kääntyminen on voimien ja motivaation kannalta turmiollista. Huipulle haluaa mahdollisimman nopeasti, mutta on osattava kiivetä resursseja säästäen, sillä voimia täytyy olla vielä laskun hallitsemiseen ja siitä nauttimiseen.

Jos lumi tai markkinat eivät olekaan odotetut, ei lopputuloskaan ole odotettu. -Tämä voi johtua siitä, että matkalla on eksytty, tai on alunperin lähdetty kiipeämään väärälle huipulle tai väärään aikaan. Tai voi olla että kiipeäminen on lopetettu liian aikaisin, jolloin lasku -ja tuotteen myynti- jää lyhyeksi.

Parhaassa tapauksessa lopputulos on kaunis, teknisesti täydellinen ja haluttava. Niin luontainen, että kaikki samaistuvat siihen. –Ja mikä tärkeintä, kuluttaja haluaa sen hinnalla millä hyvänsä!"

PL -04

No comments: